φωτογράφιση γάμου

Γιώργος Δημητρίου

φωτογράφιση γάμου και βάπτισης

Ονομάζομαι Γιώργος Δημητρίου και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογράφιση γάμου και βάπτισης από το 2004. Σταδιακά ανακάλυψα την ομορφιά και τη δύναμη των εικόνων που περιέχουν αυτές οι τόσο ιδιαίτερες στιγμές των ανθρώπων.

Μου αρέσει να εστιάζω σε πρόσωπα και καταστάσεις, αθόρυβα και διακριτικά. Προσπαθώ να δημιουργώ εικόνες αυθόρμητες, φυσικές, ζωντανές που να απεικονίζουν κάθε στιγμή και κάθε συναίσθημα, εκείνης της μέρας.

Η ενασχόλησή μου με το ρεπορτάζ, με βοηθούν στην ανάδειξη της κορύφωσης ενός γεγονότος και της καλλιτεχνικής υπόστασης αυτής της στιγμής. Έτσι, έχω μια διαφορετική προσέγγιση – από αυτήν του “στημένου” – στο τρόπο που αντιμετωπίζω φωτογραφικά ένα γεγονός. Θέλω οι φωτογραφίες μου να συνδυάζουν την προσωπική μου αίσθηση, με την αυθεντικότητα που εμπεριέχονται σε οποιαδήποτε ανθρώπινη εκδήλωση.

Στόχος μου είναι η απεικόνιση και η διατήρηση όλων εκείνων των στοιχείων που λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια ενός γάμου ή μιας βάπτισης και η σύνθεση μιας φωτογραφικά, αφηγηματικής καταγραφής.

Αρχειοθετώ τις στιγμές με εικόνες που συλλέγω και επανατοποθετώ τα θραύσματα της μνήμης – που όπως πάντα – τείνουν να χαθούν.